DOLAR 32,2253 0.06%
EURO 35,0665 0.15%
ALTIN 2.523,680,93
BITCOIN %
İstanbul
19°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

adana haber - agrı haber - haber ajansı - akdag haber - akit tv haber - almanya haber - ana haber bülteni - news haber - ankara haber - arabistan haber - asayiş haber - spor haber - ataköy haber - avrupa gazetesi - avustralya haber - aybastı haber - azerbaycan haber - bağdat haber - bartın haber - başakşehir haber - basın bülten - batum haber - bayburt haber - beykent haber - bilişim haber - boomerang haber - çankırı haber - cnbc haber - cnn haber - dobra haber - doğuş gazetesi - dolunay haber - doruk haber - dünya haber merkezi - ermenistan haber - flash haber - fox haber - fox tv haber - fransa haber - gazete gündem - gaziantep haber - gaziantep haber - giresun haber - global bülten - gümüşhane haber - gümüşhane manşet/a> - gürcistan haber - haber28 haber - 365 haber - 365tv haber - haber60 haber - haber ajansı - haber aktif - best haber - birgün haber - objektif haber - haber özetleri - sizin haber - hakkari haber - hep haber - ığdır haber - ılgın haber - ingiltere haber - internet haber - iskenderun haber - istihbarat haber - kadının sesi haber - kanada haber - kanal24 haber - kanal7 haber - kanal a haber - kanal t haber - kapsam haber - karadeniz haber - karamürsel haber - kazakistan haber - kent haber - kıbrıs haber - kıbrıs tv haber - küçükçekmece haber - maçka haber - madtv haber - magazinpress haber - makedonia haber - malatya haber - megachannel haber - merkez ana haber - muş haber - olay tv haber - öncü haber - özbekistan haber - özgür haber - özlem haber - parti haber - pause haber - polis haber - samsun gazete haber - sandıklı haber - seçim haber - sendika haber - show haber - show tv haber - sivil haber - star tv haber - suriye haber - tatil haber - teşkilat haber - tokat gazete haber - trt1 haber - türkistan haber - tv5 haber - tvnet haber - ultra haber - ulusal bülten haber - ulusal kanal haber - vatan haber - uluslararası haber - yerel bülten haber - yeryüzü haber - zaman haber - adalet haber - adana gündem haber - alem haber - aliağa haber - amasya haber - anadolu manşet haber - ankara güncel haber - antalya haber - antep gazetesi haber - askeri haber - aydın haber - bağcılar haber - basın haber - beylikdüzü haber - beypazarı haber - beyşehir haber - bodrum haber - bomba haber - bozkır haber - cep haber - çeşme haber - denizli gündem haber - doğubeyazıt haber -elbistan haber - erzurum gündem haber - evrensel haber - evrim haber - gaziantep bülten haber - girişim haber - gölbaşı haber - 365 haber - 44 haber - 73 haber - 77 haber - aksiyon haber - arşiv haber - bir haber - channel haber - karadeniz haber - özet haber - port haber - sosyal haber - haber yazıyo - haber yelkeni - hemen haber - istanbul haber - istanbul son haber - kandıra haber - kars manşet haber - kayseri manşet haber - magazin tv haber - merzifon haber - nesil haber - news haber - onay haber - ordu manşet haber - şafak haber - samsun manşet haber - sarıyer haber - sarıyer son haber - sky haber - tarım haber - taşova haber - trabzon manşet haber - video haber - yükseliş haber - zafer haber - küre haber - haber - haber - anadolu haber - antakya haber - çarşamba haber - aksiyon haber - haber turu - ulusal haber - internet gazetesi haber - millet gazetesi haber" - moda haber -organik haber -smart haber -terme haber - zara haber
21 okunma

Ekmek nasıl dondurulur? Ekmeği derin dondurucuda saklayarak daha uzun süre taze kalmasını sağlayın!

ABONE OL
4 Mayıs 2024 00:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sabah kahvaltısından tutun da akşam yemeğine kadar her öğünün yanında tükettiğimiz ekmek, ülkemizde en çok tüketilen ve aynı zamanda israf olan yiyeceklerin başında geliyor. Taze bir ekmek bayatlamadan bir ya da iki gün, küflenmeden de en fazla üç-dört gün dayanabilir. Ekmeği israf etmemek ve tazeliğini kaybetmeden uzun süreler muhafaza etmek için ekmeği dondurarak muhafaza edebilirsiniz.

Farkında olmadan fazla alınan, yenmeyen ekmekleri birkaç gün sonra bayatladığı hatta küflenmeye başladığı için tüketmekten kaçınabilirsiniz. Ancak bu durumun yaşanmaması, hiçbir şeyin israf olmaması adına ve ekmeklerinizin daha uzun süreler taze kalıp tüketmeniz için derin dondurucuda ekmek dondurma işleminin tüm detaylarını sizler için derledik.

Aşağıda ekmeğin nasıl dondurulacağı ve dondurma işlemi sonrasında tekrar kullanmak istediğiniz zaman formunu kaybetmeden nasıl çözdürmeniz gerektiğine dair tüm bilgileri bulabilirsiniz.

EKMEK NE ZAMAN DONDURULMALI?



Derin dondurucuda ekmek dondurma işlemi, ekmek tam anlamıyla soğuduğunda yapılmalı. Fırından alınan taze somon ekmek ya da taze yapılmış ekşi mayalı ekmek olması fark etmez. Bu aşamada tek dikkat etmeniz gereken şey ekmeğin tam anlamıyla soğumuş olması olmalı.

Ekmek dondurma işlemi öncesinde bilmeniz gereken bir diğer şey ise ekmeğin hali hazırda taze olması gerektiğidir. Bayatlamaya başlayan bir ekmeği dondurursanız bu onun bayatlamasını durdurmaz ve tekrar tüketmek için dondurucudan çıkardığınızda hala daha bayat olacaktır.

EKMEK NASIL DONDURULUR?



Tüketebileceğinizden fazla olan tüm yiyecekleri daha sonra kullanmak için saklamanın en doğru yolu onları dondurmaktır. Dondurma işlemi yiyeceklerin daha uzun süre taze kalmasını ve bozulmasını engellemenin en iyi seçeneğidir.

Ekmeği de doğru yöntemler izleyerek derin dondurucuda dondurarak aylarca tazeliğini koruyabilirsiniz. Ekmek dondurmak için aşağıdaki adımları izleyin:

Adım 1: Ekmeğin Tamamen Soğumasını Bekleyin

Ekmeği dondurmadan önce yukarıda da bahsettiğimiz gibi öncelikle tamamen soğumasını bekleyin. Eğer sıcak bir şekilde ekmeği dondurmak isterseniz pakete buhar yaparak ıslanacak ve küflenmeye başlayacaktır.

Adım 2: Ekmeği Dilimleyin Ya Da Bütün Olarak Dondurmaya Hazırlayın

Ekmeği isterseniz ekmeği dilimler halinde kesebilir ya da bütün olarak dondurabilirsiniz. Ancak uzmanlar bu aşamada ekmeğin her zaman dilimlenmesini daha doğru buluyor. Çünkü dilimlenmiş ekmek daha sonra arzu ettiğiniz kadar dondurucudan çıkarılarak kullanılabilir. Eğer bütün şeklinde ekmeği dondurursanız çıkardığınızda ekmeğin kalanını dondurucuya geri koyamazsınız.

Ekmeği donduracağınız formu seçtikten sonra onu plastik bir dondurucu torbasına ya da ambalaja sarın. Ekmeğin tazeliğini en üst düzeyde tutmak istiyorsanız bir de folyoya sarabilirsiniz. Ekmek dilimlerini tek tek sarmak yerine üç dört dilimi birlikte sararak porsiyonlara bölebilirsiniz.

Adım 3: Ekmeği Dondurucuya Yerleştirin

Ekmekleri dondurucuya atmak için paketledikten sonra üzerine dondurucuya attığınız tarihi not edin. Ve böylelikle hangi ekmeği hangi tarihte dondurduğunuzu bilir tüketirken buna dikkat edebilirsiniz.

Taze bir ekmek dondurucuda en iyi halinde 6 ay kadar dayanır. 6 aydan sonra artık yavaş yavaş bayatlamaya ve dondurucu yanığı olmaya başlar. Bu yüzden dondurduğunuz ekmeklerin üzerine tarih yazmayı atlamayın.

DONDURULMUŞ EKMEK NASIL ÇÖZDÜRÜLÜR

Ekmeği dondurduktan sonra kullanmak için çıkardığınızda eğer hızlıca tüketmeniz gerekiyorsa ekmek kızartma makinesinde ya da tost makinesine ısıtma işlemi yapabilirsiniz. Bu aşamada makinenin ayarını normalden biraz fazla olarak ayarlamanız gerekebilir.

Dondurulmuş ekmeği çözdürmenin bir diğer yöntemi ise onu fırınlamaktır. Dondurulmuş ekmeği fırın tepsisine koyun ve ayarını 180 dereceye getirin. Bu şekilde ekmeğin büyüklüğüne bağlı olarak 20 ila 45 dakika arasında ekmek çözünerek tüketebileceğiniz hale gelecektir.

Eğer dondurulmuş ekmeği ertesi gün kullanmak için çıkaracaksanız bir gece önceden çıkararak mutfak tezgahı üzerinde çözünmeye bırakabilirsiniz. Sabah uyandığınızda dondurulmuş ekmek çözünmüş olacaktır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
dedektiffixbetKurumsal Mail Hizmetiantalya escortmatadorbetYazılımhukuk forumDijital Pazarlama Ajansıdonanımescort gaziantepescort gaziantepizmir hazır betonhaberistanbul evden eve nakliyatdonanımescort bayanwebmaster forum